Többen kérték, így itt teszem közzé. :)
Használjátok egészséggel!! :D
Disznózsíros szappan:
850g disznózsír
50g napraforgóolaj
118,75g NaOH
342g kecsketej/víz
Az elkészítésről itt olvashatsz részletesebben: http://hazimanufaktura.blogspot.hu/2011/06/hidegen-keszult-szappanok.html
Jó szórakozást!
Kedves Eszter! Tegnap készítettem el a fenti recept alapján a szappant. Az lenne a kérdésem, ha kecsketejjel készítem, akkor a tejben oldom fel a lúgot? Ez lehet, hogy hülye kérdés, de nem vagyok otthon ebben a témában. Segítségedet előre is köszönöm!
VálaszTörlésLaufer Zsóf
Szia Zsófi!
VálaszTörlésJègkockatartóban lefagyasztott tejben kell lassan oldani a lugot. A tej lehet 100%, de jobb talán higítani. Arra kell figyelni, hogy a tej ne sárguljon lugoldásnál ami a túlmelegedès jele.
Szia. Mivel szinezted ès illatosítottad? Ez nincs receptben pedig barack színű. Köszönöm.
VálaszTörlés