2014. június 8., vasárnap

Kakaóvajas testápoló és babanapvédő-krém egyben

Mi nagyon sokat vagyunk a levegőn. Nagy a kert, van munka bőven benne, így ha menni kell, Nimród jön a hátamra, és megyünk. Most azonban, hogy itt a nyár, gondolni kell a megfelelő fényvédelemre is, akár már a reggeli órákban. A reggeli-esti kintlévős alkalmakra készült házilag el ez a kakaóvajas-szezámolajos testápoló, ami körülbelül 6-7-es faktorral rendelkezik, így a nem túl intenzíven napos órákra kitűnő.

Mindemellett arra gondoltam, hogy miért ne lehetne kakaóvajból is olyasmi állagú krémet készíteni, mint a shea hab. A szezámolajra pedig azért esett a választásom, mert ugye faktoros, és a babák bőréhez nagyon jó választás.

A recept és az elkészítési mód a következő:

- 25g bio illatos kakaóvaj
- 30g szezámolaj
- 1 csepp E vitamin

A szezámolajat vízfürdőn felmelegítjük, majd a vízfürdőről levéve óvatosan hozzáadjuk a kakaóvajat, a végén az E vitamint. Ha a kakaóvaj elolvadt, akkor a folyékony állagú krémet a hűtőbe tesszük, egészen addig, amíg éppen meg nem szilárdul. Ez kb 10-15 perc. Ez után állunk neki a kézimixerrel habosítani a krémet. Habos ugyan nem lesz, mint a shea hab, viszont nagyon kellemes vaj állagú lesz, addig verjük, míg össze nem ugrik, tényleg, mint a vaj. Ez után be a tégelybe, majd a hűtőbe addig, míg egészen kemény lesz. Kb. a második nap lesz végleges állagú, ekkor már nem kell hűtőben tárolni. Kitűnően kenhető, jól felszívódó testápoló krémet kapunk, ami enyhe naptejként is jól funkcionál.
Nekünk felnőtteknek pedig napozás utáni hidratáló krémnek is jól bevált! :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése