2012. június 12., kedd

Bőrradír tengeri sóval, és pattanásűző krém

Egészen idáig egy "lukréciás" bőrradírt használtam, aminek a receptjét sajnos nem tudom belinkelni, mert az oldal automatikusan átirányít az új weboldalra... De a lényeg, hogy a tengeri sós változat ennek alapján készült. :) Azt a gondolatot pedig, hogy tengeri sóval készítsem az arcradírt, Anda ültette el bennem, éééés tényleg nagyon jó!! Nagyon jól tisztít, radíroz, és ami nagyon lényeges, hogy fertőtlenít, ami az én bőrömnek különösen jót tesz. :) A legjobb hatást úgy érhetjük elvele, ha néhány percig parkoltatjuk a bőrünkön, mielőtt lemosnánk.

A recept a következő:

3-4 evőkanál szárított kamillavirág
1 teáskanál orbáncfűolaj, vagy egyéb bázisolaj, ami kedves a szívünknek.
1/2 evőkanál kisszemű tengeri só
illóolajok (3-4 csepp mindegyikből): levendula, pálmarózsa, teafa, rózsafa

Az egészet belehalmozzuk egy darálóba, és jó alaposan összedolgozzuk, sötétített üvegtégelybe töltjük, és nagyon vigyázunk, hogy használat során ne menjen bele víz.


A következő pattanásűző kence hasonló ahhoz, amit egyszer már leírtam itt a blogban, valamikor tavaly nyáron, mégis más egy kicsit, talán jobb is, mert én is tanultam közben egy csomó mindent. :) Ezt a kencét kifejezetten célirányosan, a kritikus helyekre pöttyözhetjük fel, ajánlott azonban csak éjszakára használni, mert bizonyos illóolajok fototoxicitást okozhatnak.

A recept:

1 evőkanál orbáncfűolaj, vagy körömvirágolaj, vagy a kettő keveréke. Ebbe a bázisolajba tegyünk 3-3 csepp levendula-, teafa-, borsmenta- (ebből lehet akár kétszeres mennyiség is), rózsafa-, pálmarózsa- és narancsvirág illóolajokat, valamint 5-6 csepp fekete nadálytő tinktúrát. Ettől a ponttól csak üvegbottal dolgozzunk.
Az egészhez keverjünk annyi cink-oxidot, amennyitől pasztaszerű állagot kapunk, jól keverjük el, a végén pedig adjunk hozzá annyi ichtiolt, amitől szürke színe lesz a pasztánknak (többet ne!!). Jó alaposan el kell keverni, annak ellenére megtörténhet, hogy a bázisolaj szétválik a többi alkotóelemtől, de no para, ez nem rontja a minőséget, használat előtt az ujjunkkal kicsit fel kell keverni.