Titusz műve. Nagyon finom mű. :) Egyetlen bolti vaj sem érhet a nyomába. Finom, habos, könnyen kenhető. Érdemes kipróbálni.
Végy akármilyen tejszínt, és egy befőttesüveget, amelyet kb. félig tölt meg a beleöntött tejszín. Töltsd bele a tejszínt, és csavard rá jó erősen a tetejét. Pici sót, illetve különböző füszereket már ilyenkor is lehet beletenni, de ha a megmaradt tejet majd fel szeretnénk használni, mondjuk tejeskávéhoz, akkor ráérünk utólag is fűszerezni.
Szóval a befőttesüveget, miután beletöltöttük a tejszínt elkezdjük intenzíven rázni...és rázzuk...és még mindig. Sokat. Addig, amíg ketté nem válik a vaj, és a tej (vagy mi ez utóbbi). Ez után le lehet szűrni róla a tejet, és a vajat azon melegében már fogyaszthatjuk is. Ilyenkor is lehet fűszerezni, nyugodtan keverjük bele a sót, borsot, zöld fűszereket, vagy amit szeretnénk. Nagyon finom, és nem is keményedik kenhetetlenre, mint a bolti vajak. :)
A képeket Titusz, és Bendegúz készítették, látható, hogy mennyi tejszínből készítettünk kb 150g vajat.
Nagyon klassz, mi is készítünk vajat, csak botmixerel (késes verzióban) tény, hogy az üveges verzió költségtakarékosabb (áram), de ez lehet, hogy gyorsabb :-) Nagyon klassz az oldal. Szoktam olvasgatni, a szappanos tapasztalataidat is.
VálaszTörlésSzép napot:
ORsi
Tényleg, de jó ötlet a botmixer...biztos nem ilyen fárasztó...:))
VálaszTörlésVagy esetleg a habverő, azt meg nem olyan nehéz elmosogatni. :/
Köszi a hasznos tanácsot!
Én rendszeresen véletlenül gyártok vajat. Habot akarok verni és kissé túllövök a célon és vaj lesz belőle. (Gépi habverővel)
VálaszTörlés